От 6 месеца няма банкомат в Мелник

1
57
Банкомат
Снимка: Pixabay

В най-малкия град в България – Мелник – няма банкомат от половин година, заяви кметът Сашо Филипов. Той подчерта, че градчето е сред една от посещаваните туристически дестинации целогодишно.

Градоначалникът обясни, че туристите, които отиват до Рупите или Сандански, често се отбиват да опитат прочутото мелнишко вино. Той предупреди, че в града няма банкомат и няма откъде да изтеглят пари в брой. По думите му това се отнася и за местните жители. Според него каквото зависи от общинското ръководство е направено, има допитвания до 90% от всичките банки. Кметът коментира пред „БНТ“:

Тяхната теза е, че обслужване на един банкомат на месец струва от 1000 до 1200 лева, тук влизат застраховка, GPS системи, зареждане и такива неща. И казват, че на тоя етап не им се връзва да сложат банкомат.

По думите на Филипов в града е имало банкомат, но вероятно поради същата причина са го премахнали и вече няма. Местните ресторантьори също се оплакаха, защото губят клиенти. Пенсионерка сподели, че трябва да ходи до Сандански да си изтегли пенсията, но пътят дотам ѝ излиза 10 лева.

Жената посочи, че дори аптека няма в Мелник. Кметът добави, че дават помещението без наем, но няма аптекари, които искат да идват да работят в градчето.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Клиент
Клиент
1 година по-рано

Значи, колкото повече имат, толкова повече не им се дава. Какво са едни 1200 лв. за една банка, като само за миналата година от такси и прочие са на печалба от милиони левове, а тук се правят на „ощипана булка“. Просто не им се занимава, МЪРЗИ ГИ ДА ОБСЛУЖВАТ КЛИЕНТИТЕ СИ ама бълха ги е ухапала с това, че няма да печелят по 1200 лв. на месец!!!