От 2023 г. туроператорът „Corendon“ ще предлага програми от Швеция за България

0
49
Corendon
Corendon. Снимка: Corendon Airlines, Facebook

През 2023 г. нидерландският туроператор „Corendon“ ще предлага програми от Швеция за Черноморието ни, заяви ръководителят на департамента по входящ туризъм в българския туроператор „Аватар тур“, който е партньор на голямата компания, Милен Ганев за „TravelNews“. Той разговаря с ръководителите на „Corendon“ по време на международното туристическо изложение „World Travel Market“ /WTM/ в Лондон.

Днес официално станаха ясни плановете на големия оператор „Corendon“ да предлага почивки в Несебър и „Слънчев бряг“. Туроператорът притежава и едноименна компания, която ще извършва чартъри от Стокхолм до Бургас.

Ганев изтъкна, че шведският пазар е почти загубен за българския туризъм през изминалите 15 години. Сега той се надява да бъде възстановен и да бъде създадена силна реклама.

Припомняме, че преди години курортът „Слънчев бряг“ беше сред любимите на шведите и предимно млади хора. Те откриваха сезона още в началото на май, а в силните летни месеци пълниха хотелите. Поради лоши отзиви и липса на всякаква реклама се получи голям отлив.

Между 2003 и 2009 година броят на шведските граждани надхвърляше 100 000 и влизаше в топ 15 на най-големите пазари за българския туризъм. През 2019 година обаче падна на 37000 гости при понижението от 23 на сто в сравнение с предходната година и се нарежда на 27-о място, сочат данни на ресорното министерство.

Още през тази година „Corendon“ започна да води туристи от Дания по Черноморието ни, коментира Ганев. Според него стартът е бил добър и заради това програмите ще бъдат разширени. По думите му чрез компанията България посреща гости от Белгия и Нидерландия, като през тази година броят им е бил повече от 17000 и почти са били стигнати нивата от 2019 година, въпреки че войната в Украйна е дала негативно отражение в началото на летния сезон.

Дейността на българския туроператор „Аватар тур“ се разпростира на пазарите в Румъния, Полша и Чехия. Предстои да заработи и във Великобритания.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments