От 1 юни: Синята зона в „Слънчев бряг“ ще струва 2,50 лева на час

0
895
Паркиране в "Слънчев бряг"
Паркиране в "Слънчев бряг". Снимка: Пресцентър на комплекса

От 1 юни в „Слънчев бряг“ започват да действат режимите и условията, които са нужни за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2022. Паркирането в синя зона в комплекса също ще се заплаща след 1 юни на цена от 2.50 лева на час. Към момента в комплекса паркирането е свободно и се регистрира струпване на коли, предимно с украинска регистрация.

„За да бъдем коректни към настанените в хотели в „Слънчев бряг“ украински бежанци, от вчера сме започнали кампания, с която да предупредим за предстоящите нови режими за престой на автомобили на територията на комплекса в зона „Изток“.“, коментира изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров.

Паркиране в "Слънчев бряг"
Паркиране в „Слънчев бряг“. Снимка: Пресцентър на комплекса

Разпространява се съобщение на български и английски по паркиралите в момента автомобили в зона „Изток“ в комплекса за предстоящото платено паркиране. Същото съобщение се предоставя и на управители на хотели, където има настанени украински бежанци и е изпратено на „Съюз на собствениците Слънчев бряг“, с цел превенция и предварително информиране на украински граждани и гостите на Слънчев бряг.

Заплащането на престоя на автомобили в „синя зона“ в „Слънчев бряг“ се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още два доставчика за плащане чрез мобилни приложения.

Паркиране в "Слънчев бряг"
Паркиране в „Слънчев бряг“. Снимка: Пресцентър на комплекса

Контролен режим на достъп за бизнес оператори, които осъществяват търговска дейност на територията на комплекса, който се супервизира чрез мобилни патрули, също започва да действа от 1 юни.

Дейностите по обновяване на инфраструктурата, които се извършват и в момента, включват подмяна на тротоарни настилки на различни локации във вътрешността на зона „Изток“, подменени са над 200 броя осветителни тела с енергоспестяващи, извършват се дейности по озеленяване и засаждане на цветя, както и допълнителни дейности по поддръжка на зелени площи, отстраняване на изсъхнали дървета и обезпаразитяване.

За летния туристически сезон 2022 планираните разходи от страна на „Слънчев бряг“ АД за инвестиции и поддръжка на инфраструктурата са в размер на близо 2 милиона лева. Осъществена е профилактика на видеонаблюдението в комплекса, което се обезпечава с над 300 видеокамери.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments