Оставят за постоянно в ареста нападателя на Дебора

0
47
Георги Георгиев
Георги Георгиев. Снимка: Facebook

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Георгиев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора от Стара Загора и отправените заплахи за убийство срещу нея. Решението е окончателно, предадоха от „БТА“.

По време на заседанието Петко Кънев, адвокат на обвиняемия, заяви, че „липсват данни за извършено престъпление“. Той допълни, че се упражнява безпрецедентен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му. Според Кънев има недопустимо смесване на доказателства по водените едновременно две досъдебни производства.

Прокурорът по делото поиска от съда да потвърди постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Според него може да се направи повече от обосновано предположение, че обвиняемият е отправил заплахите.

На 4 август районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова заяви пред медиите, че след активните разследвания по двете досъдебни производства, има категорични доказателства, че обвиняемият е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения.

Районният прокурор обясни, че на пострадалата е направен допълнителен разпит и той е послужил като едно от основанията за допълване на обвинението с разширяване на времевия му период и с отправените заплахи. Разпитът е направен при формата на щадящо изслушване на лицето, в кризисен център в Стара Загора, с участието на психолог.

От април до 25 юни шест пъти е имало „заканителни думи със заплашително, агресивно съдържание за саморазправа“ от страна на обвиняемия към пострадалото лице. Районният прокурор каза, че се изследват всички версии и се събират доказателства по всички въпроси, но на този етап „няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments