Оставиха в ареста спасителя, ударил френски турист в Поморие

0
924
Христо Кюлбасанов
Христо Кюлбасанов. Снимка: Скрийншот от видео

Съдът остави в ареста спасителя, ударил френски турист на плажа в Поморие при спор за място на плажа. По-рано прокуратурата поиска да му бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража„.

Христо Кюлбасанов беше арестуван по обвинение за престъпление по хулигански подбуди и извършено с особена жестокост. Случаят е от 24 юни. Френският гражданин се оплака, че е нападнат от спасителя и пребит заради мястото, на което е разпънал кърпата си.

Концесионерът на плажа, където е станал инцидентът се разграничи от действията на служителя си, въпреки че той не е бил на работа във въпросния ден. Ако Кюлбасанов бъде признат за виновен, може да бъде осъден на лишаване от свобода до 3 години.

Защитата на спасителя поиска по-лека мярка за неотклонение, тъй като „французинът е предизвикал спасителя не само вербално, но и физически“.

„Пострадалият се е настанил под чадъра, ползван от обвиняемия. На няколко пъти Христо Кюлбасанов го е молил да се премести“, разказва адвокат Веселин Анестиев. Според юриста френският турист се държал неадекватно и дори ударил в крака Кюлбасанов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments