Оставиха в ареста шофьора, блъснал умишлено мъж от Русе

0
182
Арест
Арест. Снимка: МВР

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Окръжен съд-Русе по-отношение на Б.И. Той е обвинен в умишлено причинена телесна повреда на С.М., след като го е блъснал с автомобила си.

Б. И. е бил нает да превози петима души чрез „споделено пътуване“ от Нидерландия до село в Ямболска област. Съгласно предварителната им уговорка всеки от пътниците платил на шофьора по 130 евро за транспорта.

След преминаването на ГКПП „Дунав мост“ спрели до валутно бюро, в което работел пострадалият и всички слезли от колата. Шофьорът казал на пътниците, че не можел да ги закара до крайната дестинация, възникнал спор и той се качил в автомобила и запалил двигателя.

Служителят от валутното бюро застанал отпред с намерението да осуети потеглянето на автомобила, в който били всички лични вещи, пари и документи на пътниците. Въпреки, че го видял, обвиняемият рязко потеглил, блъснал мъжа и избягал.

Пострадалият паднал върху капака, ударил се в предната дясна колонка на купето и се свлякъл на земята. Пътниците се обадили на тел.112. Впоследствие се установило, че С. М. е получил счупване на лъчевата кост на лява ръка.

Окръжен съд-Русе счете, че доказателствата обосновават в достатъчна степен предположението, че е извършил престъплението. Реалността на наличната опасност Б. И. да се укрие или да извърши друго престъпление според съда се извежда от високата степен на обществена опасност на конкретното престъпление.  Предвиденото в НК наказание за такова деяние е лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments