Оспорвани срещи за Купата на кмета на район „Кремиковци“ на турнира по бойни изкуства

0
122
Турнир по бойни изкуства
Турнир по бойни изкуства. Снимка: ABC FIGHT CLUB

Десетки oспоравни битки на таекуон-до и TKD-PRO се изиграха по време на третия турнир по бойни изкуства за Купата на кмета на столичния район „Кремиковци“.

Състезанието се организира от ABC FIGHT CLUB и район „Кремиковци“ и се проведе в спортната зала в кв. „Челопечене“ в неделя. Хората от публиката станаха свидетели на битки, в които уменията си показаха трениращи различни бойни изкуства от няколко зали. Най-успешните на това състезание заслужиха лично купата от кмета на района Лилия Донкова.

“На станалите вече традиционни турнири по бойни изкуства даваме възможност както на по-напреднали, така и на напълно начинаещи да се изявят, да покажат спортна техника и умения, усвоени на тренировките“, заяви майстор Красимир Гергинов, президент на ABC FIGHT CLUB.

Той допълни, че турнирът позволява на треньорите да сравнят нивото на подготовка на своите състезатели, а съдиите трупат опит в реални срещи. Всичко това става в приятелска обстановка, а за участниците има осигурени награди. 

На турнира бяха още многократните световни и европейски шампионки по таекуон-до Амалия Колева и Недялка Бачева, Петя Станева, европейска шампионка по савате (френски бокс); световни и европейски шампиони и медалисти на таекуон-до, кикбокс, бокс, савате на различни възрасти (от юноши и девойки до ветерани). Те влязоха в ролите на състезатели, треньори и съдии.

Купата на кмета за най-технични състезатели, спортсменски дух и постоянство при юношите спечели Александър Пастърмаджиев, при момичетата Стефания Александрова, а при момчетата Александър Трендафилов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments