Осигуриха материално-техническо оборудване за структурите на МВР

0
677
Техника - телефон, таблет, лаптоп
Техника - телефон, таблет, лаптоп. Снимка: Pixabay

В изпълнение на една от приоритетните задачи на ръководството на МВР – материално-техническото обезпечаване на служителите от структурите на ведомството, със заповед на министър Бойко Рашков, бе формирана работна група. Целта беше създаване на условия за оптимална организация по усвояване на предвидените допълнителни финансови средства за придобиване на компютри и хардуер по бюджета на МВР за тази година, съобщиха от силовото ведомство.

В резултат на извършените дейности бе сключен договор с „Информационно обслужване“ АД с предмет – осигуряване на доставка на компютърни конфигурации. В изпълнение на договора са осигурени общо 5900 – 800 лаптопа и 5100 настолни компютърни конфигурации. До момента към структурите на МВР – главни и областни дирекции, вече са разпределени 800 лаптопа. През август-септември предстои доставката по места и на договореното количество настолни компютърни конфигурации.

Паралелно, във връзка с възникналата извънредна ситуация – войната в Украйна, и предприетите спешни мерки за максимално бързата регистрация на граждани, пристигащи от Украйна, и осигуряване на тяхната временна закрила и необходимостта от разкриване на автоматизирани работни места във временните пунктове за прием, МВР получи първоначална помощ от Агенция „Митници“ /АМ/ и Национална агенция за приходите /НАП/. Безвъзмездно от АМ бяха предоставени 347 ползвани компютърни конфигурации. Предоставената техника остава за ползване от структурите.

Същевременно за нуждите на СДВР бяха закупени 21 лаптопа, за ОДМВР – 26 лаптопа, както и 175 принтера и тонер касети за тях. Създадена е организация и са доставени 325 скенера за лични документи.

Подобряването на материално-техническото оборудване на структурите на МВР е част от усилията на ръководството на ведомството за подобряване на условията за работа на служителите и повишаване на възможностите на административния капацитет.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments