Осигурени са безплатна храна и нощувка за блокираните туристи на Самотраки

0
81
Гърция, проблеми
Гърция. Снимка: Pixabay

От българското външно министерство съобщиха, че туристите ни, които са блокирани на о. Самотраки, могат да получат безплатно храна веднъж на ден в няколко заведения близо до пристанището Камариотиса, както и да се възползват от безплатна нощувка.

Те са осигурени от властите в Гърция по повод проблема с фериботните връзки. От облекченията могат да се възползват всички като представят документ за самоличност. Към момента на острова има приблизително 1500 летовници, които са предимно от Румъния, България, Франция, Сърбия, Италия и Великобритания.

Безплатната храна може да се получи от следните заведения:

  • Таверна „The Harbour“ Haran Bros
  • Таверна „Synantisi“
  • Таверна „Sta Karvouna“ (Stergios Lazarou)
  • Пицария „Phournélo“
  • Ресторант „Kumata“ (68002, Katsampas – Paleopolis Samothrace)

Бедстващите туристи ще бъдат настанявани безплатно за една вечер в сградата на Гимназията на острова – Geniko Likio Samothrakis (Eparxiaki odos kamariotisas -Xoras). Безплатен престой е осигурен и в къмпинга до пристанището в Камариотиса.

От утре фериботът „Андрос Джет“ (с капацитет за 600 пътници и 75 коли) ще започне курсове от Самотраки до Александруполис и обратно. Това реши гръцкото министерство на корабоплаването. При добри метеорологични условия ще бъде пуснат и втори по-малък кораб.

Генералното ни консулство в Солун е в постоянен контакт с гръцките власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост. При нужда от съдействие българите могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments