Още една партия се присъедини към коалицията „Продължаваме промяната“

0
38
Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков. Снимка: Архив

Още една партия се присъедини към коалицията „Продължаваме промяната“. Това е ПП „Политическо движение социалдемократи“, предаде „DarikNews“. Постигнато е било споразумение за съвместно явяване на изборите на 14 ноември.

Разговори продължавали да се водят и с други формации. Става въпрос за такива, които припознават целите и приоритетите на „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Тези политически субекти трябва да са готови да спазват заложените в подписаното споразумение принципи.

„Политическо движение социалдемократи“ е основана преди 21 години. Неговата цел е България да се превърне в една развита и модерна държава.

През тези повече от 20 години социалдемократите са имали много предложения и инициативи. Те са били насочени в различни сфери и целта им е била да се подобри законодателството и да се развива България. Още през 2005 година движението първо е предложила електронната здравна карта. Също така те отстояват тезата за равнопоставеност на майките и бащите на деца до 3-годишна възраст.

Движението спазва основни три принципа и те са залегнали в тяхната програма. Това са свобода, солидарност и справедливост. Това са принципите и на „Продължаваме промяната“. Това е основният мотив социалдемократите да се присъединят към коалицията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments