Още една двойка дари пари от сватбата си на Отделението по неонатология на УМБАЛ-Бургас

0
175
Младоженци
Снимка: УМБАЛ-Бургас

Младоженци, които сключиха брак на една от най-желаните за бракосъчетания дата тази година – 10.10.2020, посветиха сватбата си на благотворителна кауза в подкрепа на Отделението по неонатология на УМБАЛ-Бургас. Елена и Радомир Петкови помолиха гостите си вместо да донесат цветя, да дарят предвидените за букети пари и така да помогнат на лекарите в борбата им за живота на най-малките бебета.

„Организирахме сватбата повече от година, много искахме да бъде на тази дата. Вече има много млади семейства, които се отказват от букетите на сватбата си. Цветята наистина са много красиви, но ми е жал, че средствата, отделени за тях, се изхвърлят. Преценихме, че е много по-добре да ги посветим на благотворителна кауза в помощ на Отделението по неонатология, още повече, че и ние се надяваме скоро да станем родители“, сподели Елена и призова другите двойки да последват примера им.

Събраната сума е 800 лева и тя ще бъде насочена за каузата, на която отделението се е посветило в последните 2 години – закупуване на специализиран реанимобил за транспортиране на недоносени бебета и малки деца. Кутията със средствата бе предадена на началника на отделението д-р Стилияна Томова, която им пожела дълги години любов и семейно щастие.

Младоженци
Снимка: УМБАЛ-Бургас

Това е четвъртото семейство, което в последните 2 години предоставя средства от сватбата си на Бургаската болница. Преди месец това сториха Никол и Любомир Колеви, а преди тях – Виктория и Живко Жекови и Радина и Явор Вълканови.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments