Още един нов зам.-министър на земеделието, храните и горите

0
51
Министерство на земеделието, храните и горите
Министерство на земеделието, храните и горите. Снимка: Искра.бг

Още един нов зам.-министър на земеделието, храните и горите беше назначен със заповед на служебния премиер Стефан Янев. Това е Георги Събев

В периода септември 2012 г. – май 2021 г. той е заемал длъжността парламентарен съветник на трима последователни членове на Европейския парламент от България.

Във фокуса на неговата работа е проследяването на дейността на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (2014-2021), на Комисията по рибно стопанство (2019-2021), на Специалната комисия относно процедурата на Съюза за разрешаване на пестициди (2018-2019) и други.

Преди 2012 г. Събев е работил в Германия в сферата на телекомуникациите, бил е и сътрудник на българското търговско аташе за Северна Европа в Българското посолство във Финландия. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика, икономика на хранителната индустрия от Университета по хранителни технологии в Пловдив. А бакалавърска степен по бизнес администрация получава в Тамперския университет по приложни науки във Финландия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments