Осъдиха баща, блудствал и изнасилил дъщеря си многократно в Стара Загора

0
502
Дете
Дете. Снимка: Pixabay

Окръжен съд–Стара Загора е осъдил 43-годишният Стоян В., обвинен за изнасилване на дъщеря си и за извършени блудствени действия с нея, съобщиха от ведомството.

При повторно разглеждане на делото, съставът на съда постанови присъда, с която наложи на подсъдимия общо наказание в размер на 14 години лишаване от свобода, като определи първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Той е бил признат за виновен в това:

– През периода от май 2016 година до ноември 2018 включително, през всеки месец от периода, с изключение на януари и февруари 2018 година, на неустановена дата от съответния месец, в дома си в село, находящо се в област Стара Загора, действайки при условията на продължавано престъпление, като родител на малолетната си дъщеря, чрез използване на положение на надзор и чрез употреба на сила и заплашване, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14 годишна възраст – малолетната си дъщеря, като блудството представлява особено тежък случай. За това деяние съдът наложи наказание в размер на 12 години лишаване от свобода.

– През периода от декември 2018 до 3 март 2019 година, в дома си в същото село, действайки при условията на продължавано престъпление, на неустановена дата от всеки месец от периода, общо 4 пъти, се съвкупил с дъщеря си, която не е била навършила 14 години, като я е принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай. Съдебният състав определи за това престъпление подсъдимият да търпи наказание в размер на 14 години лишаване от свобода.

– През периода от май 2016 до 3 март 2019 година, на неустановена дата от всеки месец от периода, с изключение на януари и февруари 2018 година, действайки при условията на продължавано престъпление, в същото село, склонявал дъщеря си ненавършила 14-годишна възраст, пускайки й порнографски филми, да наблюдава виртуални полови сношения между лица от различен пол, чрез използване на положение на надзор. Наложеното му наказание е в размер на 6 години лишаване от свобода.

Окръжен съд–Стара Загора определи подсъдимият Стоян В. за извършените от него 3 престъпни деяния да търпи едно общо наказание от 14 години лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим. При изпълнение на наказанието ще бъде приспаднато времето, през което той е бил задържан. Подсъдимият е бил осъден да заплати на вече непълнолетната пострадала, действаща със съгласието на своята майка, сума в общ размер на 62 000 лева. В тях са включени обезщетения за причинени неимуществени вреди, претърпени в резултат на трите престъпни деяния.

В Окръжен съд–Стара Загора делото се разгледа по общия ред при закрити врати с оглед на обстоятелството, че повдигнатите спрямо подсъдимия обвинения са за сексуални престъпления с обект малолетно дете. В хода на съдебното производство бяха разпитани всички свидетели и вещи лица, посочени в списъка на лицата за призоваване към обвинителния акт, както и допълнително призованите по делото свидетели.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд–Пловдив.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments