Организми в униформи

0
34
Организми в униформи влачат момичето
Организми в униформи влачат момичето

Измина около година от неприятна случка на големите протести през 2020-та. Освен с всичко друго, ще ги запомним и с полицейския произвол. Имаше видеа как организми в униформи пребиват младеж, как объл организъм в униформа налага момче в микробус, както и други издевателства над невинни граждани и журналисти от други униформени организми.

Тогава едно българско момче написа разтърсващ пост за това, което се е случило:

„… Единственото момиче, което беше задържано. Тя беше влачена за косата по брутален начин. Само на нея ѝ беше разрешено да седне, ние всички бяхме проснати с лице към земята. Нейният приятел беше отляво на мен. И тогава полицаите извадиха личните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене. Полицаят извади собствения си телефон, започна да я гали по косата и да я снима директно. Тя го молеше да спре, той не спря…
Над мен застана униформен, който беше без маска и без каска и не би било трудно, ако се погледнат записите от Министерски съвет, да се установи кой е той. Той ми нанесе два или три удара точно в брадата. Те пазеха лицето и скулите ни, но горе имаме хематоми и кръвонасядания. Аз първия път не припаднах, ударите продължиха, тогава изгубих съзнание.
ЮЛИ 2020, Евгений Марчев – студент втори курс право в Хага“

Година по-късно няма арестувани, няма повдигнати обвинения, няма установени извършители. Никой не може, или по-скоре не иска, да разкрие кои са униформените организми, които са извършвали тези своеволия.

Министърът на МВР, директорът на СДВР, както и други замесени, говориха разни небивалици за това, което се е случило. Наглостта на тези ръководни организми е толкова голяма, защото дълги години ГЕРБ и ДПС го позволяваха и резултатите са налице.

Служебният вътрешен министър уволни 1-2 униформени и толкоз. Всичко е точно, но не е! Нужно е адекватно разследване, публично оповестяване на виновните организми и тежки присъди, за да служи за урок на всеки организъм, който дръзне да извършва подобни незаконни и аморални действия.

Или както би казал един потребител на социалните мрежи:

„Сволач“!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments