Организират Великденски благотворителен концерт за изографисването на новия храм в село Драганово

0
81
Първа копка
Първа копка. Снимка: Областна управа-Бургас

Областният управител на Област Бургас проф. Мария Нейкова организира в навечерието на Великденските празници благотворителен концерт. Събраните средства ще бъдат използвани за изографисването и направата на олтара на бъдещия православен храм „Св. Живоприемен източник“ в бургаското село Драганово.

В концерта ще участват: Тони Димитрова, Вокално трио DЕJA VU, Дует „Бургас“, Василена Чернаева, ПФА „Странджа“, Народен хор „Трепетлика“, ДВГ „Изгревчета“, ТК „ЛУКОЙЛ Нефтохим“, КСТ „Бургас-1975“, КСА „Нефтохимик-2011“, Пламена Бенова, възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Светлина Наумова, Аглая Тодорова, Ния Стоянова, Мартин Николов и други.

Нов храм
Нов храм. Снимка: Областна управа-Бургас

Концертът ще се проведе на 12 април от 19:00 часа в Конгресния център, зала „Черноморие“ на Морска гара – Бургас. Входът ще бъде свободен, като всеки, който желае да даде частица от себе си и да се включи в това християнско дело може да остави своята лепта в разположените урни в залата или по банков път по дарителска сметка:

BG53RZBB91551007196290
„Св. Живоприемен източник“,
с. Драганово, община Бургас

От Областната управа припомниха, че през лятото на 2022 година кметът на бургаското село Драганово – Исмет Реджеб, заедно с църковното настоятелство потърсиха съдействието на проф. Нейкова за изграждането на православен храм в населеното място. Така започна кампанията по набирането на средства изцяло с благотворителност, в която се включиха училища, фирми, държавни институции, частни лица. Резултатът 7 месеца по-късно е, че благодарение на съпричастността на всички, включили се в кампанията, строежът на храма е в заключителен етап и предстои изографисването и изработването на олтара.

„Преди броени месеци направихме първата копка на една поляна и сигурно в повечето хора е таяло съмнението, че храмът ще бъде построен толкова скоро. Но ето, че благодарение на щедростта и добротата на хората, храмът ще отвори врати на 15 август, когато православният свят почита Св. Богородица. И така малкото бургаско село, където мирно и в взаимопомощ живее смесено население, ще има вече и православен храм“, сподели областният управител Мария Нейкова.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments