Оптимистичната самозащита срещу атаки с нож

0
481

Ако ви интересува самозащитата, несъмнено сте се сблъсквали с оптимистични предложения и много от тях са се отнасяли до отиграване на ситуации с оръжие.

Във видеото по-долу съм подбрал оптимиситчните и песимистични сценарии срещу нож, които можете да срещнете в много видеа, касаещи Крав Мага, джиу-джицу и неназовани системи за самозащита.

Ще направя отделна поредица, посветена на нереалистичните очаквания, но искам да посоча основните, касаещи конкретно ножа.

Първо и основно, ножът обикновено не се показва на по-голямо разстояние от крачка-две. В българската улична култура той се използва основно като инструмент за принуда и по тази причина е нужда дистанция, на която поне можете да чуете нападателят какво изобщо иска.

Като правило, ако ви показват нож, това не е атака, а принуда. При атака, обикновено нещата се случват в гръб или когато вече сте позволили близка дистанция по една или друга причина. Така и на практика основният момент в самозащитата изобщо е как успяваме да поддържаме дистанция с непознати. Ще направя отделна поредица за това, а междувременно можете да се абонирате за канала ми.

Приятно гледане.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments