Оправете улица „Оборище“!

0
43
Улица ''Оборище'' след ремонта
Улица ''Оборище'' след ремонта

През годините неведнъж от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ сме подавали сигнали и сме отправяли предложения по различни проблеми. Често институциите нехаят и проблемът се задълбочава, както се случи и преди 2 седмици.

Бургаската улица „Оборище“ се намира в центъра на града и е улица, която се използва от различни видове превозни средства. Местоположението и натоварването й предполагат да бъде с качествена настилка, да няма дупки и визуалният й вид да е приятен, а не да буди отвращение, когато някой я погледне.

Част от улица ''Оборище''
Част от улица “Оборище“

В началото на миналата година от ОЗБГ входирахме предложение до Община Бургас, до Общински съвет-Бургас и до ВиК-Бургас част от улицата да бъде ремонтирана, дори изготвихме примерен проект какво и защо предлагаме да бъде направено. В предложението изрично бе посочено първо да бъде подменен тръбопроводът, а след това да се извърши и цялостен ремонт на улицата. Резултат нямаше.

Тази година на 10 януари мъж шофира по улица „Оборище“, минава през дупка и поврежда автомобила си в тази част от улицата, която предложихме да бъде ремонтирана. Щетите са материални и ще си потърси правата в съда, защото Общината не си е свършила работата.

Повреденият автомобил
Повреденият автомобил

Предложението на ОЗБГ не беше прието и резултатът е налице! Инцидентът ни провокира да входираме и предложение до Община Бургас в бюджета й за 2022-а година да бъдат отделени средства за ремонт. Надяваме се този път да не бъде обърнат гръб на идеята и улица „Оборище“ да бъде оправена в най-скоро време, а преминаването по нея да е приятно и безопасно.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments