Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата

0
88
Дете, смартфон. Снимка: wikimedia commons
Снимка: wikimedia commons

Мобилното приложение „Телоним“, което набира популярност, е опасно за българските деца, предупреждават специалисти, цитирани от БНТ. Вече са подадени два сигнала за посегателство срещу 14-годишни момичета. Приложението привлича потребителите с възможността да пишат помежду си, като останат анонимни.

Създателите на „Телоним“ го рекламират като „най-искреното място в интернет„, на което можеш да пишеш всичко, без да казвай кой си и без да оставяш следи към себе си.

Педофил беше се свързал анонимно с 14-годишно момиче и беше започнал да го обработва. Опитите да се открие човека общо взето удариха на камък, тъй като той даже не се беше регистрирал в приложението и е абсолютно анонимна връзката„, разказа Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет.

Когато ти си анонимен и контактуваш с анонимен – не знаеш кой стои от другата страна. Наистина през това приложение за съжаление много педофили търсят контакт с децата… Категорично съветваме децата да не свалят това приложение„, коментира Антоанета Василева от Асоциация „Родители“ пред БНТ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments