Ончо Бахчеджиян, Стоян Царев и Николай Богов влизат в листата на ПП „СЕК“

0
915

ПП СЕК

Ончо Бахчеджиян, Стоян Царев и Николай Богов стават част от кандидатите за общински съветници на политическа партия „Средна европейска класа“ (ПП „СЕК“). Това стана ясно преди минути по време на пресконференция в Бургас.

Ончо Бахчеджиян на 40 години от Бургас, като от 7 години живее със семейството си в село Маринка. Занимава се със собствен бизнес в морския град. Досега не е имал политическа принадлежност.

„Основните ми приоритети са да защитавам интересите на гражданите на град Бургас и приоритетно на село Маринка, защото първо там живея и познавам хората. Имаме перфектна комуникация. Познавам проблемите в село Маринка, а те не са малко. Смятам да работя и за по-добрата комуникация между Община, образование и бизнес.“

Николай Богов стана известен сред бургазлии със строителния казус до ОУ „Любен Каравелов“ в комплекс „Възраждане“. Там трябваше да бъде вдигната сграда, но учители, родители и живущи в района скочиха срещу нея с твърдението, че е незаконосъобразна. Строителният предприемач обаче представи документи оборващи тази теза и дори спечели съдебното дело срещу Община Бургас, на което беше решено да не му се отнема разрешителното за строеж до училището.

„Ще настоявам за по-добро административно обслужване. Наблягам, че всички обществени поръчки трябва да са прозрачни и достъпни за всеки, който иска да даде нещо от себе си за този град.“

Стоян Царев е член на Изпълнителния комитет на ПП „СЕК“. Занимавал се е с туризъм, а през последните години с производство.

„Смятам, че е много належащо в Бургас да подобрим комуникацията между Община и дребният и средният бизнес“.

Вчера изпълнителният съвет на ПП „СЕК“ взе единодушно решение официално да номинира като кандидат за кмет Константин Бачийски. Оттам го определят като „млад, енергичен и икономически активен“.

Като общински съветник, Бачийски успя да намали такса „смет“ за бизнеса с почти 50%, създаде Фонд за стимулиране на целогодишни полети на нискотарифни компании от и за Бургас, с лични средства работи за подобряването на здравеопазването в Бургас, от пет години се противопоставя на опитите за разграбване на стадионите „Лазур“ и „Черноморец“, изправи се срещу неизгодните продажби на общинско имущество, между които и сделката за поликлиниката в „Меден рудник“. Последният ключов успех на Бачийски е предложението му в Равнец да бъде изградена Свободна безмитна зона с карго летище.

Константин Бачийски
Снимка: Искра.бг

В листата на кандидатите влиза още учителят по философия в бургаската Профилирана гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ Христо Симеонов. Мотивите му да се включи в изборите са свързани с образованието. Според него една успешна формула за бъдещия просперитет на ЕС изглежда така: Образование + регионално развитие + интелигентен растеж = на сигурност и благоденствие в ЕС. Той споделя, че решението му да влезе в политиката е повлияно от учениците му, които са го подтикнали към това предизвикателство.

Христо Симеонов
Снимка: Искра.бг

Преди дни стана ясно, че Бисер Русимов ще участва от гражданска квота в листата на ПП „СЕК“. Той е излъчен от „Организация за закрила на българските граждани“. Русимов сподели, че Организацията има огромен принос, но е с ограничени възможности. Около година е обмислял различни варианти, докато накрая е разбрал, че има само един път – да се кандидатира за общински съветник, за да има по-голяма възможност да допринася за доброто на българското общество.

Бисер Русимов
Снимка: Искра.бг
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments