Октопод нападна мъж в Австралия

0
169
Октопод
Снимка: Pixabay

Геологът Ланс Карлсън е бил нападнат от октопод, който определя като „най-ядосания“. Злополуката е станала, докато мъжът е плувал край плаж в Западна Австралия. Тя е заснета и е споделена многократно в социалните мрежи. На кадрите се вижда как октоподът се намира в плиткото и как впоследствие се нахвърля върху човека, предава „BBC“.

След това мекотелото тръгва след него и го удря последователно по ръката, врата и горната част на гърба. Пипалата му са оставили червени петна по кожата на Карлсън. Той коментира пред „7News“, че знае, че подобни ужилвания от морски животни се третират с оцет, но по това време нямал такъв.

Карлсън е работил и като спасител. Той споделя, че все пак е залял парещите следи с кола и това ги е успокоило. По думите му всичко започнало, когато той и семейството му седели на плажа, когато видял нещо, което помислил за опашка на скат, удряща чайка.

Любопитен, Карлсън се приближил, докато 2-годишната му дъщеря снимала. Тогава установил, че агресивното животно всъщност е октопод. Последният се хвърлил към детето и баща му, но те успели да избягат. Пострадала само ръката на бащата.

По-късно той решил да влезе сам във водата, но отново бил намерен и нападнат от октопода.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments