Окръжният съд в Монтана остави в затвора обвинен в палеж на къща

0
250
Justice
Photo: Pixabay

Окръжният съд в Монтана потвърди решението на Районния съд от 3 януари, с което отхвърля молбата на Б. Т. Б. за изменение на мярката му за неотклонение, съобщават от пресцентъра на институцията. Подсъдимият е с мярка „Задържане под стража“, след като е причинил палеж на имущество на значителна стойност.

Според събраните доказателства по случая, на 15 юни, вследствие на голямо количество употребен алкохол, 32-годишният мъж е подпалил къщата на леля си в Монтана, където живеел. В жилището са изгорели маса, ПВЦ врати и дограма, както и холовата гарнитура.

Три дни по-късно е арестуван и е организирано досъдебно производство. Мъжът твърди, че трябва да бъде освободен, тъй като срокът за задържането му е прекомерен и има постоянен адрес. След направена преценка на наличната информация съдът е приел, че предположението, че Б. Т. Б. е извършил престъплението е обосновано. Освен това не е отпаднала възможността да извърши ново престъпление и да се скрие. Той има 14 присъди за престъпления от общ характер.

Окръжният съд е съгласен с извода на Районния съд, че срокът за задържане е в границите на разумното, защото максималният такъв е 8 месеца. За престъплението, което 32-годишният мъж е извършил, законът предвижда между 1 и 8 години лишаване от свобода. Затова ОС потвърди определението на РС – Монтана, оставяйки неуважено искането на обвиняемия за промяна на мярката му „Задържане под стража“, като решението е окончателно.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments