Окончателно: Друмев остава в ареста след гонката, хулигански действия и шофиране след употреба на наркотици

0
156
Полицаи
Снимка: Скрийншот от видео по задържане на дрогиран шофьор

Старозагорският окръжен съд потвърди определението на Районния съд в Казанлък, с което е оставено без уважение искането за изменение на взетата спрямо Пламен Друмев мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред първоинстанционния съд производството е образувано по молба, подадена от защитника, за изменение на мярката от „задържане под стража“ в по-лека такава. Изложените в нея аргументи са, че Пламен Друмев има постоянен адрес и е в трудоспособна възраст.

Въззивният съдебен състав споделя доводите на първоинстанционния съд, че необходимостта от взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ не е отпаднала.

Опасността обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие е реална, с оглед обстоятелството, че понастоящем спрямо него е повдигнато обвинение за извършено престъпление в условията на опасен рецидив.

Въззивните магистрати считат, че по делото са налице доказателства, установяващи, че той поддържа близки отношения с криминално проявени лица и че употребява наркотични вещества, под влияние на които е бил към момента на извършване на проверката спрямо него, като при осъществените процесни деяния е проявил изключителна самонадеяност, опитвайки се да осуети проверката на контролните органи и по този начин е поставил в опасност живота и здравето и на други лица.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно. От пресцентъра на институцията обаче добавят, че съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments