Огромно напрежение в Дупница: Поискаха оставката на кмета заради отсечени дървета

0
333
Отсичане на дърветата
Отсичане на дърветата. Снимка: Ивайло Тошев, Facebook

Огромно напрежение в Дупница заради отсечени дървета пред сградата на общинската управа. Те са били 13 на брой и са били премахнати. Поради тази причина местните жители дори поискаха оставката на своя градоначалник Първан Дангов. 

Той от своя страна им отговори, че това пространство не било предвидено за дървета. Затова тях вече ги нямало. Напрежението сред местното население обаче остава. 

Жителка на Дупница коментира пред „NOVA“, че това, което е направено, нито е законно, нито е в интерес на гражданите. Тя подчерта, че предстои най-горещото лято до момента, в същото време кметът започва да сече дърветата в града. 

От своя страна Първан Дангов обяви пред медиите, че липите били с много агресивна коренова система. Тя прониквала дълбоко в почвата и започвала да повдига плочки и тротоари. Освен това нарушавала подземните комуникации. Отсичането било направено по препоръка на ландшафтния архитект

Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов обаче обяви, че всички били шокирани от случилото се, защото нищо от това, което казвал кметът, не отговаряло на истината. Нещо повече. Дори нямало разрешително за отсичането на тези дървета. Костадинов отсече, че явно в Дупница командва феодал

На пешеходна пътека в Кюстендил: Таксиметров шофьор е блъснал тротинетка с две деца

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments