Огромни опашки за пенсии пред пощите заради срив в системата

0
92
Пенсионери
Снимка: Министерство на труда и социалната политика

От сутринта пред пощенските клонове в страната се извиха големи опашки от пенсионери, които чакаха с часове за получаване на пенсиите си заради срив в информационната система на Българските пощи.

Днес е първият ден за изплащане на пенсиите и допълнителните 50 лева, които правителството отпусна за втори пореден месец на всички пенсионери като помощ заради пандемията. Техническият проблем в клоновете на пощите предизвика струпване на навалица от възрастни хора, някои от които се отказаха да чакат и си тръгнаха с празни ръце.

От Български пощи съобщиха, че поради срив в системата им изплащателните услуги се извършват със забавяне, но се работи по отстраняването на проблема. Потребителите ще бъдат уведомени незабавно при нормализиране на ситуацията.

Въпреки че получаването на пенсиите ще продължи до 21 септември, много от хората бързаха да си вземат парите още в първия ден, което предизвика още по-голяма навалица пред пощенските клонове.

Всеки месец държавата превежда пари за пенсии на 2 милиона души. По-голямата част от парите се изплащат през пощенските клонове, а не през банките – такъв е изборът на самите пенсионери.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments