Одобряват гратисни проекти по отпаднала наредба

0
106
Документи
Снимка: Pixabay

Одобряват гратисни проекти по отпаднала наредба. Облекчението е по настояване на бизнеса, съобщиха от регионалното ведомство.

За срок от 45 дни инвестиционни проекти са изработени по реда на отменената Наредба номер 4 от 2009 година за проектиране. В нея влизат изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението. Това се отнася и за хора с увреждания. По този начин ще могат да се внасят за одобряване по стария ред. Наредбата е отпаднала автоматично след като на 13 март е влязла в сила нова такава, с нови изисквания и правила.

Промяната е обоснована с искане на професионални проектантски и строителни организации. В писма от бизнеса се казва, че епидемичната обстановка от COVID-19 у нас затруднява и забавя работата на администрациите. Краткият срок за влизане в сила на тази наредбата не позволява изработените инвестиционни проекти да се внесат за одобряване от компетентен орган преди влизането в сила на новата наредба. Без гратисния период строители и проектанти трябваше излишно да влагат средства за преработване на вече готови проекти, при това в условия на криза.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments