ОДМВР-Търговище обяви колко са пътните инциденти, свързани с абитуриенти

0
81
Балове, абитуриенти, трафик, джип
Трафик по време на баловете. Снимка: Искра.бг
В навечерието и по време на тазгодишните абитуриентски празници на територията на област Търговище бе проведена специализирана полицейска операция по безопасност на движението предвид повишената интензивност на трафика на МПС във връзка с празника на славянската писменост и култура, с придвижването на автомобили с абитуриенти и с оглед предотвратяване предпоставките за тежки пътни инциденти.
 
Полицейските екипи осъществяваха активен контрол в участъци с концентрация на пътни инциденти от републиканската пътна мрежа. В онези райони на градовете, където се очакваше придвижване на големи групи зрелостници и на техни близки до местата за празнуване и обратно, имаше засилено полицейско присъствие. 
 
За поредна година по време на абитуриентските тържества и свързаните с тях придвижвания на автомобили с абитуриенти в областта не са регистрирани пътни инциденти.
 
За периода на специализираната акция контролните органи в областта са констатирали общо 117 нарушения на Закона за движение по пътищата. В 11 от случаите на нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение, а в 26 на водачите са наложени глоби с фиш. 
 
Издадени са и 76 електронни фиша по Закона за движение по пътищата за нарушение  на скоростните режими, от които – 7 на водачи, превозващи абитуриенти. Двама зрелостници са санкционирани за нарушения на същия закон в качеството им на пешеходци, а други двама са нарушили  разпоредбите му като пътници. На 12 зрелостници са съставени протоколи за предупреждение по Закона за МВР.
 

По време на акцията полицейските екипи са използвали всички налични технически средства за осъществяване на контрол по Закона за движение по пътищата, включително и видеозаснемане за установяване на нарушения при превозването на абитуриенти.

За периода униформените служители са изнесли пред абитуриенти от областта 10 превантивни беседи по пътна безопасност, визиращи безалтернативността на спазването от тях на основните правила за движение по пътищата както като водачи на ППС, така и като пешеходци.  Извършени са били обстойни прегледи на техническото състояние и документацията на 11 автобуса, осъществяващи празнични екскурзии със зрелостници, както и съответните проверки на техните водачи.

Благомир Коцев обсъди туризма с унгарския посланик

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments