ОДМВР-Шумен отчита: През декември са били установени 5031 нарушения на шофьорите

0
203
Шофьор
Шофьор. Снимка: Pixabay

18 неправоспособни шофьори са били хванати по време на извършени през декември на територията на ОДМВР- Шумен проверки. Установени са 21 водачи след употреба на алкохол с промили до 1,2, а други 15 души са шофирали с концентрация на алкохол в издишания въздух с над 1,2 промила

Трима са седнали зад волана след употреба на наркотици или техни аналози, а други трима са отказали да бъдат тествани. За неправилно спиране и паркиране в града са санкционирани 300 водачи, 111 са били без поставен колан, а 26 са ползвали телефон по време на управление на моторно превозно средство.

При полицейски проверки са били констатирани 325 водачи с нередовни пътни документи, а 123 са управлявали технически неизправно превозно средство. 73 водачи са били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Временно са били отнети шофьорските книжки на 42 водачи, които са били с незаплатени в срок на доброволно плащане наложено наказание „глоба“. 26 шофьори са останали временно без свидетелства за управление след като били установени да шофират без застраховка  „Гражданска отговорност“.

През декември в областта са възникнали 46 пътнотранспортни произшествия, от които осем – тежки. Пострадалите са 12 души, а един е загинал. Установени са 5031 нарушения на водачите, като от тях за скорост са 2827.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments