ОДМВР-Хасково: Самосезирахме се и работим по случая с твърденията за насилие над дете в Свиленград

0
1990
Дете със запушени уши
Насилие над деца. Снимка: Пиксабей

Брутално насилие над дете в Свиленград. В жилищен блок малолетни деца са нападнали четвъртокласничка. Група от около 8 деца са отвлекли 11-годишното момиче, вързали са го и са му наливали парфюм и водка в устата. За това сигнализират много хора в социалната мрежа Facebook.

От пресцентъра на ОДМВР-Хасково коментираха пред Искра.бг, че в момента се извършва проверка по случая. Сигнал за препило дете е получен от Филиала за спешна медицинска помощ в Свиленград. Оттам то е било изпратено за детоксикация в хасковската болница. Детето е било прието на 15 май вечерта.

Към момента в полицията няма постъпила жалба за случая. Служителите на реда са се самосезирали след получения сигнал от „Спешна помощ“. Има и изграден координационен механизъм за дете в риск.

„Когато приключи проверката, материалите по случая ще бъдат предадени на съответната прокуратура.“, уточниха от ОДМВР-Хасково.

Същевременно достоверен източник на Искра.бг сподели, че това, което се е случило не отговаря точно на разказите във Facebook. По негова информация, която не е потвърдена от полицията, групата деца са се събрали, напили са се и когато не са успели да свестял пострадалата, са се обадили на „Бърза помощ“. Момичето е било изписано от болницата на 17 май. Тя е била прегледана от съдебен лекар, който не е установил нито изнасилване, нито изгаряния

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments