ОДМВР-Бургас разпространи подробности за спецакцията в кв. „Победа“

0
113
Спецакция
Спецакция. Снимка: ОДМВР-Бургас

Двама задържани, голямо количество обработен и необработен „друсан чай“ и мобилна лаборатория за производството на въпросния наркотик – това са резултатите от провежданата и към момента на територията на кв. „Победа“ специализирана полицейска операция. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Криминално проявените мъже са стари познайници на служителите от Първо Районно управление, които в началото на март отново извършиха претърсване в обитаваната от тях къща, разположена на ул. „Кракра“. Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия бяха намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин /друсан чай/, а от първия етаж на къщата, обитаван от 26-годишния бургазлия, бе намерено и иззето бурканче с 15 грама друсан чай. Открити бяха монети, и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева.

В хода на днешната спецакция са били извършени проверки и на други три адреса в кв. „Победа“, като на един от тях са открити множество празни джъмпъри, течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. „друсан чай“, както и съоръжението за пръскането на тревната маса.

Установени са и лица, закупили наркотични вещества от задържаните за срок до 24 часа бургазлии, които са разпитани в качеството на свидетели. Работата по случаите продължава.

Заради загиналия 17-годишен в Бургас: Извършва се специализирана полицейска операция

 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments