Очакват се подобрения в Крайморие

0
177
Велоалея. Снимка: Пиксабай
Велоалея. Снимка: Пиксабай

Изчисли се точното местоположение за бъдеща крайбражна алея в Бургас. Тя ще минава между кварталния плаж на „Крайморие“ и частните терени в близост до него, пише „Дарик“.

На мястото, което е избрано множество имоти са възстановени на собственици като бивши ниви. В същите тези граници частната собственост свършваше на самия плаж.

По съдебен път в защита на обществения интерес, Община Бургас отне от цялата редица крайбрежни имоти до ¼ от тяхната квадратура, за да създаде възможност за оформяне на зелен буфер с алея между тях и пясъчната ивица.

Все още Община Бургас изчаква да приключи строителството на частните стопани в техните имоти, за да реализира алеята в цялостен вид. Алеята ще е споделена и ще осигури комфортен достъп за жителите и гостите на квартала до красивия му плаж, съобщиха от администрацията.

Междувременно във финална фаза навлиза строителството на новата защитена лодкостоянка в „Крайморие“. С нея Общината ще постигне двоен ефект – сигурност и комфорт за рибарите и техните малки плавателни съдове, а съоръжението ще се превърне и в допълнителна атракция за туристите.