Обявено е частично бедствено положение в Берковица

0
867
Наводнение в Берковица
Наводнение. Снимка: Община Берковица

В Берковица е обявено частично бедствено положение след обилните дъждове вчера. Кметът Димитранка Каменова сформира кризисен щаб.

По данни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в резултат на падналите интензивни валежи в диапазона между 15:30 и 15:55 часа вчера /около 20 литра на квадратен метър/ се е повишило драстично нивото на реките Раковска и Бързия. Отводнителните канали не са успели да поемат придошлата вода и са прелели. Отнесена е голяма част от инфраструктурата, има нанесени клони, дървета и други материали, като водата е заляла пътното платно и е наводнила улиците в квартала и дворовете и приземните етажи на къщите.

Според информация на „bTV“, дадена им от властите, река Бързия е преляла заради отпадъци. Кметският наместник е коментирал, че боклуците са дошли от закрито вече сметище.

Първите сигнали за наводнени къщи и дворове и бедстващи хора в кв. „Раковица“ са получени в 16:10 часа вчера при РДПБЗН-Монтана. Пожарникари са евакуирали жена от дома й. Отводнени са 11 адреса.

От Община Берковица уточняват, че най-засегнат е районът покрай ул. „Крайречна“ в кв. „Раковица“. Частичното бедствено положение ще остане до овладяване на ситуацията. Сигнали може да се подават в Община Берковица (дежурен – 24 часа в денонощието), тел: 0953/88418, или на тел. 112.

От МВР съобщиха, че заместник-министърът на вътрешните работи Николай Николов ще посети пострадалия от наводнение район на Берковица, като се очаква да е в града към 11:00 часа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments