Обявени са обществени поръчки за проекти за ремонта на около 52 км пътища в Плевенско

0
613
Дупка
Дупка. Снимка: Wikimedia Commons, Архив

Плевенското областно пътно управление откри обществени поръчки за изработване на технически проекти за основен ремонт на приблизително 52 км третокласни пътища в областта. Срокът за подаване на офертите е 21 октомври, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

Едната обществена поръчка е за изработване на технически проект за основен ремонт на 11,7 км от третокласния път III-301 Козар Белене-Асеновци. Прогнозната стойност на поръчката е 234 600 лв. без ДДС. Участъкът, предвиден за ремонт, преминава през с. Козар Белене и Левски. Трасето свързва населените места в плевен община Левски с ловешката община Летница и с природния феномен „Крушунски водопади“. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Другата обществена поръчка е за проектиране на основен ремонт на 30,2 км от третокласния път III-3005 Ясен-Катунец. Индикативната стойност на поръчката е 604 000 лв. без ДДС. Участъкът, предвиден за ремонт, преминава през 7 населени места: Ясен, Дисевица, Търнене, Градина, Петърница, Бъркач и Беглеж. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 90 календарни дни.

Третата обществена поръчка е за проектиране на ремонта на 9,7 км от път III-3006 Радомирци-Червен бряг. Прогнозната стойност на поръчката е 194 440 лв. без ДДС. Участъкът е основна пътна връзка на населените места в община Червен бряг с първокласния път I-3 Бяла-Ботевград и от там с направлението София-Плевен-Русе. В отсечката е регистрирано свлачище преди началото на Червен бряг, на което през миналата година общината изпълни укрепителни и възстановителни работи, включително и реконструкция на пътното платно в участък с дължина 550 м, който е изключен от проектната разработка. Срокът за изработване на техническия проект е 60 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение.

Целта на обществените поръчки е да се осигури проектна готовност за цялостна рехабилитация на пътните участъци и реконструкция на пътното платно. Предвидени са локални ремонти, подмяна на асфалтова настилка, подобряване на отводняването на пътното платно чрез възстановяване на банкетите, канавките и водостоците.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments