Обвиняемият за убийството в Габровница остава в ареста

0
103
Съдебна палата
Съдебна палата. Снимка: Окръжен съд-Монтана

28-годишният мъж, обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство в село Габровница, остава за постоянно в ареста. Това реши Монтанският окръжен съд.

Припомняме, че на 15 юли вечерта, след употреба на значително количество алкохол, Л. С. А заедно с негов приятел се скарали със семейството на 58-годишния В. К. Д. и е започнал масов бой.

Според събраните досега доказателства при размяната на удари Л. С. А. е ударил в главата В. К. С., който е паднал на земята. Мъжът е починал, а Л. С. А. е бил задържан от служители на МВР и срещу него е било образувано досъдебно производство.

При разпита му като обвиняем Л. С. А. се е признал за виновен за извършеното престъпление.

Окръжната прокуратура в Монтана е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия.

След като се запозна с документите по делото и изслуша прокурора, свидетел, защитата на обвиняемия и него, Окръжният съд обяви искането на прокуратурата за основателно и го уважи. Според магистратите по случая е налице обосновано предположение, че Л. С. А е извършител на тежкото престъпление, за което е обвинен и за което законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Съществува и реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан за престъпления от общ характер, а последното му деяние е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане, мотивира се съдът и наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Л. С. А.

Съдебното определение може да се обжалва в 3-дневен срок пред въззивна инстанция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments