Обвиниха двама непълнолетни за блудство с момченце

0
185
Темида
Темида. Снимка: Прокуратура

На 14 и на 15 години са насилниците на 8-годишното момченце от столичния квартал „Христо Ботев“. Това беше съобщено по време на брифинг на държавното обвинение. Тийнейджърите са задържани за срок до 72 часа, а прокуратурата ще поискат те да бъдат задържани за постоянно под стража.

Младежите нямат предишни криминални прояви. Те са отвели детето от 94-то училище в къща в района, където са се гаврели с него. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, от която трябва да се разбере дали непълнолетните са разбирали действията си.

На 9 януари майката е подала сигнал в Първо районно управление в София. Полицията веднага е започнала разследване и да издирва извършителите. Пред два дни в прокуратурата е получен също сигнал за престъплението. Той е бил придружен с видеозапис, добави говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Издирва се и авторът на записа.

Същевременно от Софийската градска прокуратура заявиха, че момченцето не е било извадено от семейството си. По думите на Милева, то живеело в добра среда.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments