Обвиненият за смъртта на 15-годишния Филип след катастрофа остава под домашен арест

0
44
Свещи, цветя
Свещи, цветя. Снимка: БТА

Днес се проведе разпоредителното заседание по делото срещу Петър Тодоров, обвинен за смъртта на 15-годишния Филип, който бе прегазен на пешеходна пътека в центъра на София.

Съдът прецени, че по делото не са допуснати съществени процесуални нарушения, въпреки твърденията на адвоката на обвиняемия за разминаване в обвинителния акт относно часа на произшествието и часа, в който е шофиран автомобилът. Съдът даде срок от 7 дни за отстраняване на тази грешка.

И двете страни по делото не поискаха събиране на нови доказателства. Петър Тодоров ще продължи да бъде под домашен арест до следващото заседание.

Междувременно, пред съдебната палата се проведе протест, организиран от близки и поддръжници на починалия Филип, които настояват за справедливост и тежка присъда за обвиняемия.

Припомняме, че трагичният инцидент се случи през септември миналата година на кръстовището на ул. „Гурко“ и ул. „Шишман“ в София. 15-годишното момче беше прегазено от автомобил, управляван от Петър Тодоров. Според експертизите Тодоров е шофирал с около 88 км/ч – 50 км/ч над допустимата скорост за тази зона. Кръвната проба на обвиняемия е показала над 2 промила алкохол, което значително превишава допустимите граници за шофиране.

Започват проверка на дейността на Българския спортен тотализатор

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments