Общинските съветници от НФСБ в Бургас настояват да бъдат поставени спасителни пояси на моста

0
147
Мост в Бургас
Мост в Бургас

Общинските съветници от НФСБ в Бургас настояват да бъдат взети сериозни мерки след двата трагични инцидента, при които загинаха деца на 16 и на 13 години. Те скочиха от втория етаж на моста и се удавиха на 7 юни. Трето дете беше спасено благодарение на единствения пояс, който му беше хвърлен.

„Скоковете от моста на деца безспорно носят риск за живота и здравето им. Според нас е невъзможно да бъде осигурен 24-часов патрул, който да предотвратява подобни случаи. Благодарение на хвърления спасителен пояс е предотвратена загубата на трети човешки живот.“, посочиха Милен Ненчев и Боян Дяков.

По тази причина от НФСБ предлагат на моста в Бургас да се поставят спасителни пояси на всеки сто метра с цел да се запази живота и здравето на децата, както и, за да се предотвратят инциденти подобни на този от 7 юни.

Необходимите финансови средства могат да бъдат осигурени от резерва в бюджета на община Бургас за 2020 г., посочиха още Милен Ненчев и Боян Дяков.
Предложението на двамата общински съветници от НФСБ е било прието от Постоянната комисия по сигурност и обществен ред към ОбС-Бургас.

Както Искра.бг ви съобщи искане за поставяне на пояси беше внесено още през април от Бисер Русимов от Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/. Въпреки че то беше прието от постоянните комисии, в които беше разпределено и изпратено на администрацията за изпълнение, на моста е бил поставен само един пояс. В предложението се предвиждаше те да са два.

Искра.бг взе интервю от момчето, спасило живота на третото дете от удавяне. То разказа как другото момче е потънало пред очите му, а едното е успяло да се хване за спасителното средство. Според младежа е ставало въпрос за няколко секунди разлика и ако е имало още един пояс, както е посочено в искането, и неговият живот щеше да бъде спасен.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments