Общински служители спряха продажбата на дете зад граница

0
98
Продажба на дете
Снимката е илюстративна, Wikimedia commons

В Бургас беше предотвратена продажбата на 14-годишно дете зад граница. Разплитането на случая започна миналата седмица в териториалната дирекция в комплекс „Меден рудник“. Циганско семейство от квартал „Акациите“ отишло там с дъщеря си, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане, тъй като оригиналният документ бил изгубен. По техни думи документът им трябвал за издаването на други важни документи при пътуване зад граница и удостоверяване на родителски права.

Поведението на фамилията обаче се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване на гражданите. Те успели да разговарят с детето, останало само за кратко. Тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му и поискало помощ, съобщиха от Община Бургас.

След като разбрала за подготвяното престъпление, директорът на ЦАУ „Възраждане“ Магдалена Манолова сигнализирала направо в полицията. В разговора си със служителите на реда тя обяснила, че е необходимо да се действа бързо, преди участниците в схемата да са разбрали за разкриването на случая.

Патрулните коли и разследващите екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. При последвалата акция са задържани няколко души. По случая е образувано досъдебно производство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments