Общински съветник от Бургас предлага промени на правилата за излезли от употреба МПС

0
133
кола
Снимка: Pixabay

Общинският съветник от Бургас Христо Панайотов предлага промени при правилата за излезли от употреба моторни превозни средства. Той иска при постъпването на сигнал за такова длъжностните лица да бъдат уведомявани в срок от един месец.

Освен това да се счита за отпадък, когато то е с прекратена регистрация и се намира върху имот – държавна или общинска собственост, за повече от три месеца от датата на прекратяване на регистрацията. Моторно превозно средство, на което не е заверен знакът за технически преглед за повече от три месеца от определената му дата, също да се счита за излязло от употреба ако се намира върху терен държавна или общинска собственост. За такова да се счита и ако е изоставено моторно превозно средство.

„По параграф 1 ние не подкрепяме промяната. Ние използваме система, която дава възможност да се следят сроковете и отговорните лица. Това е една система за контрол. Този сигнал със срокове постъпва към отговорните лица. През тази съща програма се проследява за колко време ще бъде извършена проверката. Ако се приеме предложението на Панайотов, ще се влезе в противоречие с инструкцията. От друга страна така ще се забави процеса. Ние не бихме подкрепили и предложили такова искане за изменение“, обяви по време на заседанието на Комисията по икономика и инвестиционни политики зам.-кметът Весна Балтина.

В крайна сметка параграф 1 не беше одобрен, но параграф 2 получи подкрепа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments