Общински съветник от Бургас иска пари за организации, защитаващи ЛГБТ общността

0
579
Даниела Божинова
Даниела Божинова. Снимка: Фейсбук

Скандална докладна записка на общински съветник от Бургас иска пари за организации, защитаващи открито ЛГБТ общността. Предложението е входирано за разглеждане в местния парламент от Даниела Божинова от „Зелените“ /Демократична България Обединение/ ПП „Зелено движение“/.

В нея се настоява общинските съветници да отпуснат допълнително по 1940 лева на две неправителствени организации„АСУ Делфи“ и „Астика“. Аргументът е, че те не можели да покрият дължимия на община Бургас наем от 1600 лева месечно, както и своите режийни разходи. Организациите поискали средства още преди гласуването на бюджета на местната управа за 2022 година. Пари са им дадени, но те били по-малко от необходимите.

Скандалното в случая е, че в докладната записка открито се посочва, че „АСУ Делфи“ и „Астика“ подкрепят ЛГБТ общността и дори се борят за нейните права. А това са организации, които обществото не одобрява именно заради техните действия в тази насока. Прокламирането на различна сексуална ориентация и провеждането дори на гей паради в Бургас доведе до бурна реакция сред местните хора. Причината е, че подобни прояви развращават подрастващите и им насаждат, че това е нещо модерно и те дори трябва да следват този пример. Срещу това се обявиха и от църквата, които излязоха със специална позиция, както и редица родолюбиви организации.

Тук възниква важният въпрос кое е накарало Даниела Божинова да иска пари именно за подобни структури. Тези средства могат да бъдат насочени за много по-полезни дейности, като например за образование и здравеопазване. А не на последно място те могат да бъдат предоставени на организации, чиято дейност е насочена в полза на хората, които имат нужда от подкрепа. Това са например пенсионерите, болните, хората с психически и физически увреждания, децата и много други.

Ако тази докладна бъде подкрепена от Общинския съвет, това според редица хора, с които проведохме разговори, ще означава, че парите от данъците на всички бургазлии, ще бъдат похарчени за неподходящи цели, а мисията на местната управа е да защитава интересите на всички граждани и в своите действия да се ръководи именно от тях. Предстои да видим дали членовете на местния парламент ще постъпят именно по начина, по който са обещали, полагайки своята клетва като общински съветници.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments