Общински координатори на „Има такъв народ“ в област Враца напускат партията

0
12
"Има такъв народ". Снимка: Facebook

Общинските координатори на „Има такъв народ“ /ИТН/ в девет от десет общини в област Враца са подали своите оставки, съобщи „БТА“. Те напускат партията още днес. Това се посочвало в общо тяхно излявление до председателя Слави Трифонов.

В него се твърди, че взимат решението си, след като парламентарната група вчера подкрепи отстраняването от поста на досегашния председател на Народното събрание Никола Минчев. По този начин от ИТН гласуваха на практика заедно с ГЕРБ, ПП „Възраждане“ и ДПС. Затова координаторите считат, че е немислимо за тях да бъдат повече част от „Има такъв народ“.

Те са категорични, че са се включили в ИТН, защото са били водени от идеята за промяна на порочния модел „ГЕРБ-ДПС“ и за спиране на ограбването на държавата чрез обществени поръчки, които се печелят от обръчи от фирми, както и за въвеждането на мажоритарен вот и за правото на свободно изразяване, справедливост и демокрация, както и „за“ евроатлантическата ориентация на страната.

Координаторите посочват още, че са положили максимални усилия по време на изборите през 2021 година за успеха на своята партия и не са я предали дори и в най-тежките за нея моменти след третия парламентарен вот, защото са вярвали в прокламираните ценности. И независимо от съмненията след 11 юли миналата година са продължили да работят за каузата. Затова и са подкрепили участието на политическата сила в настоящото коалиционно правителство.

Изтеглянето на министрите от кабинета били приели за тактически ход за въздействие по казуса със Северна Македония. Те не са искали изобщо да си представят, че целта е да бъде свалено правителството, което именно ИТН са създали. Но сега се чувстват излъгани, защото са убедени, че това, което казват петимата напуснали депутати отговаря на истината. Според тях те са били използвани от ръководството на партията.

За тях това е предателство и то лично от Слави Трифонов, защото той взима еднолично решенията в политическата сила.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments