Община Ямбол прекрати договорите с междуселищните превозвачи

0
195
Община Ямбол
Община Ямбол. Снимка: Архив

Община Ямбол прекратява договорните отношения с превозвачите, обслужващи автобусните линии от Републиканската и Областната транспортни схеми, от 1 май 2019 г. Повод за това е създалата се ситуация в резултат от самоволното увеличаване цените на билетите от страна на фирмите, осъществяващи курсове до населените места около Ямбол, съобщиха от общината.

Билетите за междуселищния транспорт за част от населените места в Ямболска област са увеличени от началото на февруари. Засегнати са селата от община Тунджа. Ползващите транспортната услуга започнаха подписка срещу увеличението на билетите и лошото състояние на автобусите, предаде БНТ. Превозвачите от своя страна защитават едностранните си действия с повишените цени на горива, застраховки, работна заплата, инфлация. Договорът за транспортните услуги е сключен между община Ямбол и транспортните фирми, а потърпевши са жителите на община Тунджа.

Увеличението е незаконосъобразно, потвърждават и от автомобилната инспекция, като допълниха, че ще бъдат наложени санкции на превозвачите.

На 24 януари в община е постъпило предложение за промяна на тарифната ставка без да бъде представена икономическа обосновка – по договор цените трябва да се променят въз основа на инфлацията. Въпреки липсата на съгласие от страна на общината като възложител, цените на билетите са увеличени.

По тази причина общината е решила да прекрати договорните си отношения с транспортните фирми от 1 май за да се подготвят процедурите за подписването на нов договор – този път между превозвачите и община Тунджа и община Стралджа

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments