Община Благоевград проверява сигнал за умъртвени животни в зоопарка

0
58
Зоопарк в Благоевград
Зоопарк. Снимка: Община Благоевград

Ръководството на Община Благоевград се е самосезирало и е стартирало проверка по повод откритите мъртви животни на територията на Зоопарка. Първоначалните данни сочат отравяне.

След подаване на сигнала на мястото на злополуката са се отзовали служители на зоопарка и звено „Инспекторат“ към Общината, след което са били извикани екипи на Областната дирекция на МВР в Благоевград, както и столични ветеринари. Иззети са били записи от камерите за видеонаблюдение, които и в момента се преглеждат. Образувано е досъдебно производство.

По повод информацията, която се появи в социалните мрежи от потребител, който твърди, че е бил на място и е подал сигнала, кадрите от видеонаблюдението показват, че същата жена не е била в района на зоопарка през вчерашния ден, посочват от пресцентъра на местната администрация.

Във връзка с други публикации, в които се разпространява клип от мястото на инцидента с твърдението, че животните са убити от ваксини, Община Благоевград уточнява, че ваксинация на обитателите не е била извършвана. За съжаление обаче това не променя факта, че част от любимците, обитаващи благоевградския зоопарк са мъртви. Местната управа се надява причинителите на това деяние да бъдат установени, като за целта Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва пълно съдействие на компетентните органи.

„Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, извършено е обезпаразитяване на всички обитатели в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнчки са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено основно, след което те са върнати отново там“, подчерта управителят на зоопарка Крум Попниколов.

Призовават се жителите и гостите на Благоевград да не се доверяват на фалшиви информации, които се разпространяват в социалните мрежи. Общината уверява, че ще предостави пълна информация за случая, след като разследването приключи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments