Обсъждат се летните графици за работа на детските градини в Търговище

0
290
Детска градина
Детска градина. Снимка: Елисавета Белобрадова, Facebook

Общинските детски градини в Търговище трябва да осигурят възможност за преместване на децата в най-близката работеща детска градина в периода на неучебно време. Това е записано в писмо на кмета д-р Дарин Димитров до директорите.

Детските заведенията не могат да останат затворени за повече от четири седмици през лятото. В този период се включват и дните от 5 до 9 август, когато няма да работи кухнята майка.

Директорите трябва да съгласуват помежду си периодите на приемане на групи от други градини. Целта е графиците да бъдат съобразени с възможностите на родителите и степента на посещение на децата.

Летните графици за работа трябва да бъдат представени в Общината до 26 април. В писмото на кмета е указано, че с тях трябва да бъдат запознати Обществените съвети и родителите, като се проведат родителски срещи по групи.

При сформиране на сборните групи е препоръчително с предимство да се ползват деца на работещи родители, които са представили актуален документ за трудова заетост. Възможност за посещение в сборни групи трябва да имат включително и децата от четвърта възрастова група, които предстои да постъпят в първи клас.

Деца са били дрогирани в детска градина в Тайван

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments