Обсъжда се: Таван до 80 000 лв. обезщетение при смърт на пътя за близки роднини

0
22
Катастрофи
Снимка: Pixabay, Архив

80 000 лв. става максималното обезщетение при смърт на пътя, което ще се плаща на близките роднини, а 5000 лв. – на далечните. Това предвижда новата методика, която ще определя големината на обезщетенията при пътни злополуки. Тя е направена от консултантска фирма, която е била наета от Гаранционния фонд, предаде „Дарик“.

Ще бъдат въведени точки, по които да се изчисляват обезщетенията. Една от тях ще се равнява на минималната работна заплата през съответната година. Ще се взимат предвид имуществените и неимуществените вреди.

Чрез новия метод обезщетенията ще се по-големи, твърди Константин Велев, който е председател на Асоциацията на застрахователите. Юристи пък дават примери за обратното. По думите им сега има случаи, когато съдът определя 120 хил. лева обезщетения за смърт при катастрофа.

Асоциацията на застрахователите представи днес методиката, която е била приета в петък от Гаранционния фонд. Тя ще бъде публикувана за обществено обсъждане. Чак след това ще стане наредба.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от