Оборотите в търговията на дребно продължават да растат

0
25
Пари
Пари. Снимка: СДВР, Facebook

Оборотите в търговията на дребно продължават да растат. През март нарастването е с 1.6% спрямо предходния месец.

Оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 9.6% над равнището на същия месец на 2021 година.

През март 2022 г. се наблюдава увеличение на оборота спрямо предходния месец в търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 3.5%). Намаление е отчетено в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 1.0%) и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 0.8%).

По-значително нарастване на оборота в търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е отчетено при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 9.0%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 8.3%.

През март 2022 г. в сравнение със същия месец на 2021 г. се наблюдава увеличение на оборота при всички големи групи: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 14.1%), търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 13.8%) и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 1.7%).

В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-значителен ръст е регистриран при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 20.4%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 19.5%.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments