Оборотите при търговията в България растат

0
33
Пари
Пари. Снимка: СДВР, Facebook

Оборотите при търговията в България продължават да нарастват. През януари се наблюдава увеличение от 1.8% в сравнение с декември 2022 година в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“. Това показват официалните данни на Националния статистически институт /НСИ/. 

Оборотът в търговията на дребно нараства с 5.6% спрямо януари 2022 г.

През януари 2023 г. е отчетено нарастване на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 2.6%) и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 2.0%), докато в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали се наблюдава намаление (с 0.2%).

В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-значителен ръст е регистриран в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 8.7%. Намаление се наблюдава при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 2.8%.

През януари 2023 г. в сравнение със същия месец на 2022 г. се наблюдава нарастване на оборота при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 8.5%), търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 8.1%) и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 0.2%).

В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали съществен ръст е отчетен при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 52.8%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 12.6% и търговията на дребно с разнообразни стоки – със 7.8%.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments