Областният управител на Бургас и кметовете: Недостигът на питейна вода изисква спешни мерки

1
6237
Областна администрация-Бургас
Областна администрация-Бургас. Снимка: ОА

Областният управител проф. Мария Нейкова проведе днес важна работна среща с новоизбрани депутати и кметовете от Бургаска област, като отправи призив за единство и сътрудничество в полза на жителите на региона.

Кметовете изразиха своите приоритети и проблеми, акцентирайки върху лошата пътна инфраструктура в малките населени места, необходимостта от подновяване на водопроводите и канализационните системи, както и недостига на питейна вода. Бяха обсъдени и въпроси като санирането на многофамилни жилищни сгради, изграждането на четирилентов път Айтос-Бургас, обходните пътни артерии на Айтос и Карнобат, и ремонтът на проходите в областта.

„Зад всеки един от вас стоят жители на региона, които заслужават да живеят един по-спокоен и достоен живот. Разчитам на вашето съдействие в Парламента и нека партийните различия да останат на заден план, а да се работи за каузата – Бургаска област“, заяви проф. Нейкова.

Проблемите с междуинституционалните преписки и липсата на приети Общи устройствени планове бяха също обсъдени, като кметовете предложиха законодателни промени за по-ефективно използване на общинската собственост. Кметът на Община Камено посочи необходимостта от законодателни промени за продажба на рушащи се училища и други опасни постройки, а кметът на Община Средец настоя за използването на бившите военни терени за индустриални паркове и подобряване на икономическото състояние на общините.

Заместник-кметът на Община Царево повдигна въпроса за плаж „Корал“ и необходимостта от допълнителни средства за обезщетения. Бяха обсъдени и проблемите с незаконното строителство и усвояването на инвестиции по оперативни програми.

Кметовете обявиха своята обединеност в намирането на решения за важни проекти като разширяването на ГКПП-Малко Търново и превръщането на Летище Бургас в целогодишна дестинация.

Присъстващите бургаски депутати определиха инициативата на проф. Нейкова като добро начало за конструктивен и открит диалог в интерес на региона. Те се ангажираха с активна работа и постоянен диалог с кметовете, без оглед на партийната си насоченост, и заявиха готовността си да подкрепят важните за региона проекти.

На срещата присъстваха депутати от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС – Жечо Станков и Галя Василева, от „Възраждане“ – Звезделина Каравелова и Борис Аладжов, и от ДПС – Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан.

ПП „Единение“ подаде сигнал за претъпканите автобуси по линията Бургас-Айтос

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
БОРИС
БОРИС
18 дни по-рано

МИ ПОЧВАЙТЕ ДА ВНАСЯТЕ И ВОДА ДА ВА ЕБЕ ДЯВОЛА В ГЪЗА ПРОСТ КО ЧАКАТЕ БЕ КОПЕЛЕТА ИЗМИСЛЕНИ ДА ВА ЕБА