Областният управител на Разград увери жителите на Цар Калоян, че няма опасност за хората

0
392
Поражения в Цар Калоян
Поражения в Цар Калоян. Снимка: Областна администрация на Разград

Област управител на област Разград Драгомир Златев увери, че ситуацията в Цар Калоян се нормализира след наводненията в петък. Той поясни, че тази нощ водата е отнесла голяма част от наносите, затворили коритото на река Хлебаровска под моста в центъра на града.

Водата вече изтича нормално и няма опасност за хората и инфраструктурата. В петък вечерта част от „тапата“ е била отстранена с багер, добави Златев. Тогава са били извадени и две от трите коли, завлечени от пороя в реката. Днес е бил издърпан и третият автомобил.

Поражения в Цар Калоян
Поражения в Цар Калоян. Снимка: Областна администрация на Разград

„Прави се оглед на пораженията, а в понеделник ще започне разчистване на улиците, той като част от тях са покрити с кал“, съобщи от Цар Калоян заместник-областният управител Найден Късов.

До наводнението в Цар Калоян в петък вечерта се стигна, след като само за половин час там са паднали валежи от 38 литра на квадратен метър. Водата е дошла откъм Ветово, като по пътя си е преминала през стърнищата от наскоро ожънатите царевични и слънчогледови масиви.

„Вижда се, че стихията е повлякла и отпадъци от нерегламентирани сметища и точно те са запушили коритото на реката под моста“, заяви Драгомир Златев.

За щастие няма пострадали, но са наводнени дворовете и избените помещения на три къщи в града. Стихията е заляла и още четири коли, но не ги е завлякла в коритото.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments