Областният управител на Бургас и председателят на РИК дадоха заявка за провеждане на честни избори

0
109

Брифинг в Областна администрация в Бургас

В Бургаската областна администрация се проведе брифинг във връзка с организацията на предстоящите избори, работата на РИК-Бургас и други технически въпроси по темата.

Областният управител на Бургас проф. д.н. Мария Нейкова заяви, че днес е имала възможността да се запознае с Районната избирателна комисия, на която вече са били осигурени помещения и условия за „безпроблемно и прозрачно“ протичане на изборния процес в област Бургас.

Основната задача на служебното правителство е именно обезпечаването на нормалните парламентарни избори. Съгласно разпоредбите на чл. 18, ал. 1 от Изборния кодекс са ясно и точно разписани правомощията на областните управители, напомни Нейкова.

„Като областен управител съм определила технически екип, който да подпомага дейността на РИК. Осигурено е помещение, осигурена е техника, осигурени са автомобили за безпроблемното провеждане на изборите в област Бургас.“

Нейкова и председателят на РИК в Бургас Михаил Хаджиянев са обсъдили съвместни дейности в следните насоки:

  • среща с кметовете и СИК;
  • запознаване с проблемите по места;
  • организиране на информационна кампания във връзка с машинното гласуване
  • обучение на секционните избирателни комисии.

Днес се е провело учредителното заседание на РИК, коментира от своя страна Хаджиянев. Той разкри, че преди него с Нейкова са имали няколко работни срещи.

„Смея да твърдя, че всички сме се обединили около това да направим едни честни и прозрачни избори като се справим с всички предизвикателства, свързани с машинното гласуване.“

Във втората част от брифинга областният управител на Бургас и председателят на РИК отговаряха на журналистически въпроси. Чуйте:

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments