Областният управител иска да реши ВиК проблемите на два бургаски квартала

0
138
Пламен Янев
Пламен Янев. Снимка: Искра.бг

Областният управител Пламен Янев събира всички страни в опит да реши казуса с огромните ВиК проблеми в двата бургаски квартала „Долно Езерово“ и „Лозово“, съобщиха от администрацията на ведомството.

Областният управител предприе редица действия във връзка с търсене на решение относно огромните проблеми при изпълнение на ВиК проектите в бургаските квартали „Долно Езерово“ и „Лозово“. Това се налага, защото местните хора са поставени в изключително неблагоприятни условия и те сигнализират, че освен протестите от преди няколко дни, ще преминат към гражданско неподчинение.

Пламен Янев насрочи работна среща на 12 септември в сградата на Областна администрация с представители на МРРБ, Община Бургас, Български ВиК холдинг, ВиК Бургас, изпълнители и подизпълнители на проекта на територията на Долно Езерово и Лозово, както и граждани на двата потърпевши квартала. Тази среща е необходима, за да може всички страни да изложат своите виждания за същността на проблема и да се състави план за неговото най-бързо решаване.

Областният управител поиска от МРРБ и ВиК холдинга да стартират вътрешна проверка относно:

редовността на проведената обществена поръчка относно изпълнението на този проект;
– възможността за основателно и законосъобразно удължаване срока на изпълнителя;
– спазване на сроковете, както и дали всички дейности са изпълнени според условията, с които фирмата изпълнител е спечелила обществената поръчка
– качеството на материалите и строително монтажните дейности, тъй като има множество сигнали от гражданите, че същите са изключително некачествени.

Пламен Янев изиска от Община Бургас и РИОСВ да продължат регулярно да измерват качеството на въздуха в двата бургаски квартала – Долно Езерово и Лозово, като за да бъдат максимално обективни, е предложено те да се осъществяват поне два дни след валежи в районите.

Припомняме ви, че на 3 септември жителите на двата бургаски квартала излязоха на протест. Протестиращите блокираха изхода на Бургас с упреци и освиркване на кмета на града Димитър Николов. Жителите на кварталите „Лозово“ и „Долно Езерово“ изразиха недоволството си от работата не само на градоначалника, но и на общинската администрация. Причината за техните действия е ужасното състояние на пътя, водещ към домовете им.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments